ALUMNUS
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

Daniela POPESCU – Presedinte

Daniela Popescu este , în prezent, președintele Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO. Este expert pentru Comisia Națională Română pentru UNESCO. În 1998 a ținut o prezentare cu privire la înființarea Federației Europene a Cluburilor pentru UNESCO în Florența, Italia. Din 2007 a fost aleasă reprezentant al Europei și Americii de Nord în consiliul executiv al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO. În ceea ce privește activitatea de președinte al Clubului Alumnus, a coordonat la nivel internațional, diferite programe privind educația pentru muzee sub patronajul Federației Mondiale a Cluburilor UNESCO.

Mihaela VARGA – Vicepresedinte

Varga Mihaela (născută pe data de 15 ianuarie 1952, la Sighișoara,județul Mureș) de profesie sociolog și istoric în arte. A absolvit Facultatea de sociologie, Universitatea din București , profilul de Sociologie a Culturii și Educației (1971-1975), obținându-și ulterior doctoratul în ”Comerțul artei în România secolului XX”, lucrare coordonată de Buzatu (2006).

De-a lungul timpului a fost custode al Muzeului Județean Brașov în cadrul Muzeului Național de Artă din România, director adjunct al Muzeului Național Cotroceni, dar și membru al Uniunii Artiștilor din România, secția critică.

Din 1994 s-a implicat în crearea mai multor ONG-uri precum Clubul UNESCO – România, Federația Română pentru Asociații , Centre și Cluburi pentru UNESCO și de asemnea este membru fondator al Clubului Alumnus pentru UNESCO, înființat in 2000.

Adelina POPESCU – Secretar General

Adelina Popescu a absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea din Craiova și de asemenea și-a obținut licența în Studii Literare și Lingvistice la Universitatea din Sorbona, Paris. În 2009 a obținut o diploma de Masterat în Economie la Universitatea Sorbona. În present, este trezorier la EFUCA, Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO ( o federație cu 22 de țări membre) și Secretar General al Clubului Alumnus pentru UNESCO. În ultimii ani s-a dedicat, de asemenea, organizării și coordonării proiectelor de educație și cultură pentru tineret.


Marios GKIALOS – Coordonator muzical , moviemaker, scenarist.

 

Mario a început să cânte la chitară încă din liceu și de atunci a scris peste 70 de cântece în greacă și engleză. De asemenea, a participat la mai multe concerte făcând parte din mai multe trupe , în calitate de solist, chitarist sau basist , în funcție de nevoile fiecărei trupe , adaptându-se în orice situație. A participat la workshopul Metamorfoze II, ca și coordonator muzical, dar și la Metamorfoze III, aici apărând în mai multe secvențe ale filmului creat special pentru acest proiect. În prezent, este coordonator muzical al Clubului Alumnus pentru UNESCO.

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club is part of the Romanian federation of UNESCO Associations and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 20 years of activity, Alumnus Club has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari.
Clubul Alumnus face parte din Federatia Romana a Asociatiilor si Cluburilor pentru UNESCO.
Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare.
ALUMNUS Club isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.