ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

iulie 2009 – “ Metamorfoze I – identitatea europeana” – proiect desfasurat la Sinaia cu particiaparea a 16 tineri din sapte tari, ce au realizat în colaborare trei proiecte de “muzeu al identităţii” europene : EUROMORPHO, EUROPEION, EUROFLUX, proiecte ce au fost prezentate in cadrul unei expozitii la Paris in luna octombrie. Proiectul a fost […]

iulie 2009 – “ Metamorfoze I – identitatea europeana” – proiect desfasurat la Sinaia cu particiaparea a 16 tineri din sapte tari, ce au realizat în colaborare trei proiecte de “muzeu al identităţii” europene : EUROMORPHO, EUROPEION, EUROFLUX, proiecte ce au fost prezentate in cadrul unei expozitii la Paris in luna octombrie. Proiectul a fost realizat in colaborare cu Elite Art Club UNESCO , Federatia Europeana si Federatia Europeana a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO

– iunie 2010– “Metamorfoze II – femeia in Europa” – evenimentul s-a finalizat cu realizarea de catre tinerii participant din 7 tari a unui film despre conditia femeii. Proiectul s-a desfasurat la Tergnier, Franta si a fost realizat in colaborare cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO , Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi Primăria din Tergnier

– mai 2011 – ’’Metamorfofe III – oraşul european în contextul multiculturalismului” – proiect la care au luat parte tineri din 8 tari. Proiect realizat în colaborare cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO, Guvernul României- Departamentul pentru Relaţii Interetnice, având ca parteneri, Comisia Naţională a României pentruUNESCO şi Muzeul Naţional Cotroceni

– august 2012 – Tabara de traditii interetnice ’’Metamorfofe IV – o viata dedicata UNESCO”realizarea unui film ce omagiaza personalitati ce si-au dedicate viata pentru UNESCO. Filmul a fost prezentat in cadrul festivitatii de decernare a plachetelor omagiale O viata dedicata UNESCO festivitate ce a facut parte din cel de al III lea Congres al Federatiei Europene a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNSCO. Proiect realizat în colaborare cu Federaţia Europeana si cea Română a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO si Comisia Naţională a României pentruUNESCO

– octombrie 2013 –Tabara de traditii interetnice: ’’Metamorfofe V – orasul european”proiect ce s-a finalizat cu realizarea unui film Orsul European si a unei expozitii pe aceeasi tema ce a prezentat lucrarile executate de catre tinerii participant in cadrul taberei organizate la Brasov. Proiect realizat în colaborare cu Ministerul Tineretului si Sporturilor, Guvernul Romaniei Departamentul de Relatii Interetnice si Federaţia Europeana a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO

– septembrie 2014 – ’’Metamorfofe VI – Bucurestiul Regasit” – proiectul s-a finalizat printr-o expozitie si un album de fotografie editat in 3 limbi ce reprezinta imagini reprezentative ale unui Bucureşti plin de farmec şi poveşti, locuri nedescoperite care te fac să îl îndrăgeşti .Proiectul a fost o iniţiativă culturală a Alumnus Club pentru UNESCO şi Federaţia Europeană a Cluburilor, Centrelor şi Asociaţiilor UNESCO, finanţat de ArCuB în cadrul Programului Cultural București 555 si susţinut de Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Centrul Metropolis şi DanaArt Gallery.

– octombrie 2015 – ’’Metamorfofe VII – Istoria noastra comuna este delicioasa” – proiect la care au participat tineri din 16 țări, a fost dedicate tradițiilor culinare europene și s-a finalizat prin editarea unei cărți de bucate ce reflecta diversitatea gastronomiei tradiţionale europene, carte ce a fost prezentată la Conferinţa Generală UNESCO de la Paris, din luna noiembrie 2015. Proiectul a fost organizat de UNESCO, Comisia Naţională a României pentru UNESCO și Alumnus Club pentru UNESCO, parteneri ai evenimentului fiind Colegiul UCECOM „Spiru Haret”, Federaţia Română a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO și Federaţia Europeană a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO.

– octombrie 2016 – ’’Metamorfofe VIII – Minorități, cultură, bunătăți” – proiect realizat in „frumosul targ al Iesilor”, de către ALUMNUS CLUB pentru UNESCO și Comisia Națională a României pentru UNESCO cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

-august 2017 – ’’Metamorfofe IX – Simbolul identității europene” – proiect la care au participat reprezentanti din 11 tari europene ce au prezentat simboluri ce ar putea caracteriza identitatea europeana. Evenimentul a fost organizat de catre ALUMNUS CLUB pentru UNESCO cu sprijinul Comisiei Nationale a Romaniei și a Federaţia Europeană a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO.

 

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.