ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

Expoziția Much Red la sediul Comisiei Naționale pentru UNESCO ​ Expoziția organizata de Alumnus Club pentru UNESCO si CNR UNESCO face parte din circuitul itinerant al conceptului Much Red al artistei Carmen Emanuela Popa, dedicat antiviolenței și opresiunii, început odată cu deschiderea oficială a proiectului internațional Academy of Young Women. The Fight Agaist Xenophobia, Extremism […]

Expoziția Much Red la sediul Comisiei Naționale pentru UNESCO

Expoziția organizata de Alumnus Club pentru UNESCO si CNR UNESCO face parte din circuitul itinerant al conceptului Much Red al artistei Carmen Emanuela Popa, dedicat antiviolenței și opresiunii, început odată cu deschiderea oficială a proiectului internațional Academy of Young Women. The Fight Agaist Xenophobia, Extremism and Aggression, proiect inițiat de Comisia Națională pentru UNESCO.

Evenimentul a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii, care se sărbătorește anual pe 8 Martie, comemorând mișcarea internațională a drepturilor femeii.

Much Red este o expunere a unui număr de zece lucrări de grafică, ce simbolizează, în nonșalanța unei tușe picturale, o serie de ipostaze, în care personajul uman ia parte la retorica, uneori dezinvoltă, a supliciului cotidian.

Roșul, care este trasat cu o coerență improbabilă, pornește din dreptul cordului și se lasă spre arealul pașilor, în tumultul unor cuvinte rostite doar în manieră vizuală. El izbucnește ca un hohot nedefinit din trupul spiritual al femeii și nu se oprește niciodată. Este un semn simultan de revoltă și reculegere în fața adversității.

Femeia râvnește la o pace decretată în interiorul lumilor sale, care să se răsfângă plenar, ca o pătură de zăpadă sclipitoare, asupra istoriei.

Lucrările grafice sugerează, fiecare dintre ele, o experiență asumativă, cu valoare de manifest unidirecțional, antiviolență fizică și emoțional.

Valoarea experimentală a acestei expoziții este aceea că, există o singură piesă vestimentară, care, parcă, coborâtă din schițe, aduce personajul feminin în realitatea noastră proximă.

Piesa, cu denumirea de fashion art object, se delimitează de restul expoziției, printr-o postură gravă și imperativă, o aliură imaculată din bumbac alb, catifelat, peste care pătrunde somptuos, sugestia infailibilă a roșului universal, care, instigă la nonviolență, la un promt stop war, în mediile sociale dar și în habitatul domestic.

Căldura aburindă, pe care o emană această imagine, te proclamă martor al unei evidențe, aceea de control asupra responsabilității.

Omul poate fi rănit extrem de ușor, cu un cuvânt, cu o întrebare sau cu un răspuns, cu o negare sau cu o afirmație, iar fapta cu valoare de decizie, poate ucide în orice moment. Labirintul sentimental prin care poate fi târâită ființa umană, se dovedește, de multe ori, a avea caracter de fatalitate.

Dar inima femeii este locul de întâlnire al tuturor sensurilor vieții. Femeia dăruiește blândețea sa inepuizabilă, în ritmul alert al unei cascade.

Femeia luptă, iubește și lasă în urma iertării sale, o lume paradisiacă, pe care o stăpânește din jilțiul invizibil, cu universalitatea fragilă a ființei sale.

Expoziția Much Red va fi deschisă în perioada 1 – 31 Martie / 2018, la sediul Comisiei Naționale pentru UNESCO, București, Str. Cehov nr. 8

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.