ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

În luna noiembrie 2017, Comisia Natională a României a fost vizitată de către domnul domnului Martin Nesirky – Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena. Înainte de numirea sa în funcția de Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena, domnul Nesirky a fost purtătorul de cuvânt al Secretarului General […]

În luna noiembrie 2017, Comisia Natională a României a fost vizitată de către domnul domnului Martin Nesirky – Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena.

Înainte de numirea sa în funcția de Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena, domnul Nesirky a fost purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, pentru mai mult de 4 ani. Înainte de a se muta la New York, a slujit din 2006 până în 2009 în calitate de Purtător de cuvânt și Șef de presă și informare publică în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) cu sediul la Viena. Domnul Nesirky a lucrat pentru Reuters în perioada 1982-2006, la Londra, Moscova, Berlin, Haga și Seoul, acoperind o gamă largă de evenimente de presă importante, inclusiv căderea Zidului Berlinului. Domnul Nesirky deține o diplomă în Studii Europene (germană și rusă) de la Universitatea Bath din Regatul Unit.

În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții depre sistemul UNESCO în România, rolul, activitatea și proiectele principale ale Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, precum și despre activitățile cluburilor, centrelor și asociațiilor pentru UNESCO din România.

Domnul Nesirky a fost primit de către Doamna Daniela Popescu, expert al Subcomisiei Programe Interdisciplinare a Comisiei Naționale Române pentru UNESCO, Președinte EFUCA, Președinte Club Alumnus pentru UNESCO, doamna Virginia Meheș președintă FRACCU și Iris Constantin, expert al Subcomisiei Comunicare și Informare.

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.