ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

PARTICIPARE LA SIMPOZIONUL “ARTĂ ȘI CIVILIZAȚIE ÎN SPAȚIILE MONAHALE ROMÂNEȘTI”   În perioada 10-11 octombrie, la Târgoviște, fosta Cetate de scaun a Țării Românești și leagănul tiparului, a avut loc Simpozionul “Artă și Civilizație în spațiile monahale românești – Icoana, Fresca, Mozaicul”. Evenimentul a fost organizat de Comisia Naționala a României pentru UNESCO și de […]

PARTICIPARE LA SIMPOZIONUL

“ARTĂ ȘI CIVILIZAȚIE ÎN SPAȚIILE MONAHALE ROMÂNEȘTI”

 

În perioada 10-11 octombrie, la Târgoviște, fosta Cetate de scaun a Țării Românești și leagănul tiparului, a avut loc Simpozionul “Artă și Civilizație în spațiile monahale românești – Icoana, Fresca, Mozaicul”.

Evenimentul a fost organizat de Comisia Naționala a României pentru UNESCO și de Federația Româna a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO (FRACCU), cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei și, nu în ultimul rând, cu binecuvantarea și purtarea personală de grija a I.P.S. dr. NIFON, Arhiepiscop și Mitropolit de Târgoviște, căruia i se datorează o exceptională organizare și găzduire.

Manifestarea a fost prezidată de Doamnele Daniela Popescu (președinta Federației Europene a Asociațiilor, Cluburilor și Centrleor pentru UNESCO și Clubului Alumnus pentru UNESCO), Virginia Meheș (președinta FRACCU) și Alina Mavrodin Vasiliu – Centrul Cultural UNESCO “Casa Romanței” Târgoviște.

Simpozionul, la a cărei deschidere au participat dl. Prefect de Dâmbovița și dl Primar al municipiului Târgoviște, s-a desfășurat în spațiul încărcat de istorie al Mânăstirii Stelea, de curând restaurat și resfințit la 10 septembrie anul acesta, și s-a bucurat de o participare de prestigiu: Prea Sființitul MARC Nemțeanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, acad. Constantin Bălăceanu – Stolnici, prof. univ. dr.Radu Vergatti, prof. univ. dr. Ioan Opriș, pr. dr. Florin Serbanescu Consilier patriarhal, pr. dr. Liviu Barbu, parohul Bisericii Ortodoxe românești din Norwich, East Anglia, numeroși oameni de cultură.

Se cuvine să evidențiem totodată, participarea dl. prof. honor. univ. dr. George Coanda, istoric, prozator, poet și critic literar, istoric al culturii și ziarist, care a fost sărbătorit pentru cea de a 80-a aniversare, precum și pentru prestigioasa sa activitate și pentru pasiunea sa față de urbea natală, Târgoviștea.

Lucrarile, de inalt nivel academic, s-au tinut in prezenta unui ales auditoriu de fete bisericesti si monahale din Eparhie. In incheiere s-au organizat vizite ghidate in Manastirile Stelea si Dealu si gazdele au lansat invitatia de participare la Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, aflat anul acesta la cea de-a 50-a ediţie, care se va desfășura în municipiul Târgoviște intre 19-21 octombrie, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

 

 

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.