ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

In perioada 27-30.07.2017 a avut loc la Muzeul Marmurii din Carrara cea de a doua parte a Conferintei Internationale YOUth and MUSEums, conferinta oragnizata de catre Alumnus Club pentru UNESCO si Clubul UNESCO din Carrara, in cadrul parteneriatului incheiat intre Federatiile Italiana si Romana a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO. Alocutiunile specialistilor italieni au […]

In perioada 27-30.07.2017 a avut loc la Muzeul Marmurii din Carrara cea de a doua parte a Conferintei Internationale YOUth and MUSEums, conferinta oragnizata de catre Alumnus Club pentru UNESCO si Clubul UNESCO din Carrara, in cadrul parteneriatului incheiat intre Federatiile Italiana si Romana a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO.

Alocutiunile specialistilor italieni au pus in evidenta valoarea si importanta marmurei de Carrara, faimoasele blocuri de marmura alba fiind apreciate de catre sculptorii din intreaga lume .

Prin lucrarea prezentata, membrii delegatiei romane, specialisti ai Muzeului Golesti, Arges, au adus in atentia auditorilor, piatra de Albesti, cea despre care se spune ca ar fi “moale ca marmura de Carrara”, fiind des folosita de “cioplitorii” in piatra din Romania.

Doamna Maria Paula Azzario presedinta FICLU si doamna Daniela Popescu pesedinte EFUCA si Alumnus Club pentru UNESCO au pus in evidenta importanta programului YOUth and MUSEums, ajuns la a 9 editie, precum si a parteneriatului italiano-roman incheiat in anul 2016, in scopul promovarii si educarii tinerii generatii cu privire la parimoniul cultural national si european.

Conferinta a fost moderata de catre doamna Maria Grazia Passani, presedinte al Clubului UNESCO din Carrara.

Pe langa discutiile tematice purtate, in cadrul maifestarii, au avut loc si vizite de documentare la Muzeul Marmurei din Carrara, respectiv la faimoasele cariere de marmura din zona.

Evenimentul a fost amplu mediatizat in ziarele locale.

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.