ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

Participarea Presedintei EFUCA si Alumnus Club pentru UNESCO , Daniela Popescu la sarbatorirea Zilei Europene a Patrimoniului Padula – Italia   Scrisoare deschisa catre dumneavoastra, doamnelor si domnilor, Ca cetatean european, eu Daniela Popescu pot sa afirm ca traiesc intr un continent mirific Vitrina de peisaj si am alaturi de mine o mare familie, Uniunea Europeana, care si-a dorit […]

Participarea Presedintei EFUCA si Alumnus Club pentru UNESCO , Daniela Popescu la sarbatorirea
Zilei Europene a Patrimoniului Padula – Italia

 

Scrisoare deschisa catre dumneavoastra, doamnelor si domnilor,

Ca cetatean european, eu Daniela Popescu pot sa afirm ca traiesc intr un continent mirific Vitrina de peisaj si am alaturi de mine o mare familie, Uniunea Europeana, care si-a dorit inca de la inceputuri libertate si demnitatea pt valorile fiintei umane. Toate acestea s-au consolidat in timp si sunt rodul comunicarii dintre noi, oamenii.

Peisajul, izvor nesecat de amintire este in acelasi timp si un produs ce genereaza dezvoltare, ajutand la ridicarea calitatii vietii si a sanatatii.Axele de interes spaţial şi local în peisaj şi conectarea acestora cu spaţiile publice şi zonele urbane (centrale, rezidenţiale, industriale, etc.) sunt retelele viitorului

De asemenea, ariile naturale protejate sunt motoarele de dezvoltare turistică , care ne ajuta sa ne cunoastem mai bine si mai profund afinitatile si frumusetile celorlalti.

Acţiuni necesare pentru conservarea şi promovarea ariilor naturale cu ajutorul societatii civile UNESCO, a cluburilor pentru UNESCO nu duc decat la o mai buna pastrare si conservare a VERDELUI. Conferintele, mesele rotunde, premiile oferite sunt impulsurile unei societati , care incearca sa pastreze , sa nu distruga , sa ofere imagine acestui continent. Si as dori sa va dau un exemplu nu stiu , cand as fi vizitat minunata dumneavoastra regiune, daca nu ar fi existat d-na Righi si premiul oferit Fabrica nel peisagio si… bineinteles organizatia pe care o reprezint Federatie asociatiilor, cluburilor si centrelor pentru UNESCO din Europa si America de Nord.

Dar oare ce incercam să realizăm prin această intalnire si prin altele similare ei? Ințelegerea arhitecturii peisajului . Aceasta a inceput prin secolele XVII-XVIII dar a evoluat accelerat pe parcursul secolului XX. În prezent ea se manifesta printr-o creștere spectaculoasă si ocupa un loc important în societate, devenind o preocupare pentru multi dintre noi, reprezentanti ai unor organizatii internationale.

Oriunde ne am afla trei calități sunt necesare pentru arhitectura peisajului:

minimalizarea – caracterizată prin simplitate,

utilizarea celui mai bun material

și ecologia.

Peisagistica este un domeniu de graniță, care în mod obligatoriu reunește elemente din zona horticulturii, silviculturii, arhitecturii și design-ului, dar, toate reunindu-se in zona culturii. Nu se poate elabora un proiect valoros de peisagistică fără o cultură vastă.

Cu aceste ganduri alaturi de respectul pentru natura si pentru tot ce ne a daruit ea, as dori sa va urez o toamna frumoasa incadrata intr un peisaj al VIITORULUI , ce ne aduce speranta si bucurie.

Dr.Daniela Popescu

PROPOSTA di programma GEP 2014

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.