ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

Proiectul Youth and Museums promoveaza schimbul de strategii si metode educationale commune intre institutiile participante , in scopul elaborarii unor programe educationale comune in vederea sensibilizarii tinerei generatii in promovarea respectului pentru valorile de patrimoniu intra si inter regional, ca mijloc de cunoastere si conservare a propriei identitati nationale, spirituale si culturale. Prin protectia patrimoniului cultural indigen […]

Proiectul Youth and Museums promoveaza schimbul de strategii si metode educationale commune intre institutiile participante , in scopul elaborarii unor programe educationale comune in vederea sensibilizarii tinerei generatii in promovarea respectului pentru valorile de patrimoniu intra si inter regional, ca mijloc de cunoastere si conservare a propriei identitati nationale, spirituale si culturale.

Prin protectia patrimoniului cultural indigen si prin incurajarea mobilitatatii si a dialogului intercultural intre tinerii in cadrul educational al muzeelor, proiectul deschide in mod hotarator perspectiva unei durabile intre tarile participante.

Un alt obiectiv este valorificarea patrimoniului cultural al minorităților prin inițierea și dezvoltarea de programe speciale pentru generația tânără, împreună cu asociația minorităților din România.

Tineretul si Muzeele este singura conferinta international din Romania dedicate educatiei tinerilor in domaniul muzeografic, ce se desfasoara anual sub coordonarea Clubului Alumnus pentru UNESCO si patronajul Federatiei Romane si Europene a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO.

  • 2009 – conferinta a avut loc la Muzeul National al Satului D.Gusti din Bucuresti. Temele abordate au fost : Tipuri și obiective ale programelor educaționale ale tinerilor în muzee, galerii de artă și organizații culturale, respectiv Metode, strategii și tehnologii educaționale ale tinerilor în muzee – trecut, prezent și viitor. La conferinta au participat reprezentanti din 15 tari.
  • 2010 – conferinta s-a desfasurat in Bucuresti si a avut ca teme: Noi oportunitati in educatia muzeeala (media, Web, institutii culturale etc) . Materialele au fost prezentate de reprezentanti din 12 tari
  • 2011 – Evenimentul a fost gazduit de Muzeul Cotroceni, principala tema abordata fiind: Cum poate muzeul sa exprime identitatea Europeana. Reprezentanti din Franta, Grecia, Turcia, Moldova, Olanda, Germania, Serbia, Ucraina si Rusia au luat parte la aceasta conferinta.
  • 2012 – 2017 – Conferinta s-a desfasurat in spatial ospitalier si pitoresc al Muzeului Viniculturii si Pomiculturi din Golesti, Arges. Temele anuale abordate au pus in evidenta MUZEUL – nucleul cercetării și reflecției, pe de o parte, și spațiul de întâlnire și dialog, pe de altă parte – ce păstrează vestigii culturii materiale a tuturor natiunilor. S-a demonstrat faptul ca dincolo de activitatile stiintifice (cum ar fi conservarea, restaurarea si studiul), muzeele europene sunt invitate astazi sa concureze cu oferte alternative provocatoare pentru tanara generatie, precum si cu satisfacerea celor mai recente cerinte ale unui tanar din punct de vedere cultural. In toti acesti 7 ani conferinta a fost onorata de prezenta specialistilor si tinerilor din tarile europene. Mai mult decat atat din anul 2016 s-a incheiat un parteneriat italianao-roman in baza caruia acest program cultural are anual doua parti una care se desfasoara in Italia si una in Romania (2016 – Sicilia/Golesti, 2017 – Carrara/Golesti)

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.