ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
por Transposh - Plugin de traducción para WordPress

Proiectul Youth and Museums promoveaza schimbul de strategii si metode educationale commune intre institutiile participante , in scopul elaborarii unor programe educationale comune in vederea sensibilizarii tinerei generatii in promovarea respectului pentru valorile de patrimoniu intra si inter regional, ca mijloc de cunoastere si conservare a propriei identitati nationale, espiritual y cultural. Prin protectia patrimoniului cultural indigen […]

Proiectul Youth and Museums promoveaza schimbul de strategii si metode educationale commune intre institutiile participante , in scopul elaborarii unor programe educationale comune in vederea sensibilizarii tinerei generatii in promovarea respectului pentru valorile de patrimoniu intra si inter regional, ca mijloc de cunoastere si conservare a propriei identitati nationale, espiritual y cultural.

Prin protectia patrimoniului cultural indigen si prin incurajarea mobilitatatii si a dialogului intercultural intre tinerii in cadrul educational al muzeelor, proiectul deschide in mod hotarator perspectiva unei durabile intre tarile participante.

Un alt obiectiv este valorificarea patrimoniului cultural al minorităților prin inițierea și dezvoltarea de programe speciale pentru generația tânără, împreună cu asociația minorităților din România.

Tineretul si Muzeele este singura conferinta international din Romania dedicate educatiei tinerilor in domaniul muzeografic, ce se desfasoara anual sub coordonarea Clubului Alumnus pentru UNESCO si patronajul Federatiei Romane si Europene a Asociatiilor, Clubes y Centros UNESCO.

  • 2009 – conferinta a avut loc la Muzeul National al Satului D.Gusti din Bucuresti. Temele abordate au fost : Tipuri și obiective ale programelor educaționale ale tinerilor în muzee, galerii de artă și organizații culturale, respectiv Metode, strategii și tehnologii educaționale ale tinerilor în muzeetrecut, prezent și viitor. La conferinta au participat reprezentanti din 15 países.
  • 2010 – conferinta s-a desfasurat in Bucuresti si a avut ca teme: Noi oportunitati in educatia muzeeala (media, Web, institutii culturale etc) . Materialele au fost prezentate de reprezentanti din 12 países
  • 2011 – Evenimentul a fost gazduit de Muzeul Cotroceni, principala tema abordata fiind: Cum poate muzeul sa exprime identitatea Europeana. Reprezentanti din Franta, Grecia, Turquía, Moldavia, Holanda, Alemania, Serbia, Ucraina si Rusia au luat parte la aceasta conferinta.
  • 2012 – 2017 – Conferinta s-a desfasurat in spatial ospitalier si pitoresc al Muzeului Viniculturii si Pomiculturi din Golesti, Arges. Temele anuale abordate au pus in evidenta MUZEULnucleul cercetării și reflecției, pe de o parte, și spațiul de întâlnire și dialog, pe de altă partece păstrează vestigii culturii materiale a tuturor natiunilor. S-a demonstrat faptul ca dincolo de activitatile stiintifice (cum ar fi conservarea, restaurarea si studiul), muzeele europene sunt invitate astazi sa concureze cu oferte alternative provocatoare pentru tanara generatie, precum si cu satisfacerea celor mai recente cerinte ale unui tanar din punct de vedere cultural. In toti acesti 7 ani conferinta a fost onorata de prezenta specialistilor si tinerilor din tarile europene. Mai mult decat atat din anul 2016 s-a incheiat un parteneriat italianao-roman in baza caruia acest program cultural are anual doua parti una care se desfasoara in Italia si una in Romania (2016 – Sicilia/Golesti, 2017 – Carrara/Golesti)

QUÉ ES Antiguo alumno ?

Alumno del club para la UNESCO es una organización creada en el año 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 países.
Alumno del club para la UNESCO forma parte de la Federación Rumana de Asociaciones UNESCO, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, y su objetivo es ofrecer a sus miembros la oportunidad de participar en proyectos dirigidos a desarrollar su experiencia en el campo seleccionado de estudio.
A través de su afiliación a la UNESCO, el Club de Ex Alumno tiene acceso a una importante red de información sobre las actividades desarrolladas en ámbitos como la educación, ciencia, cultura y comunicación.
El objetivo principal de la organización es el de la formación de los jóvenes de una manera multicultural, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
En 15 años de actividad, Alumno del club para la UNESCO ha ofrecido a sus miembros ya los participantes en sus eventos con motivo de participar en la educación, científico, proyectos culturales y de comunicación.
Abajo, usted puede encontrar una lista no exhaustiva de los eventos anuales: Metamorfosis, Juventud y Museos, Arte y Civilización en los espacios monásticos, Magallanes y el nuevo proyecto desarrollado bajo los auspicios de la Alianza de Civilizaciones: Bucarest recuperado, los conciertos del Coro Madrigal Nacional de Cámara.

Ex alumno de la UNESCO Club fue fundado en 2000 y se compone de jóvenes de todo el 10 países. El club quiere ofrecer a sus miembros la oportunidad de participar en proyectos educativos, Científico, cultural y de comunicación. Antiguo alumno del Club de la UNESCO tiene como objetivo preparar a los jóvenes en un espíritu multicultural y para participar en actividades que ayudan a que vengan en el desarrollo personal y profesional.