ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura ( UNESCO ) este o agentie specializata in sistemul Natiunilor Unite. Sediul este situat in Fontenoy,in al 7-lea district administrativ al Parisului, Franta. Actul constitutive creat de UNESCO a fost semnat la Londra, pe 16 noiembrie 1945 de catre 37 de tari. Obiectivul principal UNESCO este de […]

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura ( UNESCO ) este o agentie specializata in sistemul Natiunilor Unite. Sediul este situat in Fontenoy,in al 7-lea district administrativ al Parisului, Franta. Actul constitutive creat de UNESCO a fost semnat la Londra, pe 16 noiembrie 1945 de catre 37 de tari.

Obiectivul principal UNESCO este de a contribui la mentinerea pacii si securitatii in lume, intarind prin educatie, stiinta ,cultura si comunicare cooperarea dintre natiunile lumii, asigurand o mai mare apreciere in conformitate cu principiile universale de justitie si drepturile omului, fara a se face distinctie de rasa, sex, limba sau religie,asa cum este afirmat si in Carta Natiunilor Unite.

Astazi, 21 de parteneri se alatura aceastei retele, cunoscand faptul ca membrii coordoneaza activitatile Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO pentru fiecare tara participanta. Federatia Romana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO reprezinta o bransa nationala a FEACU.

In 2010 s-a decis instituirea unui protocol de parteneriat de lunga durata intre Federatia Romana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO ,reprezentata de Presedinte,doamna Daniela Popescu si orasul Tergnier, reprezentat de domnul primar, Christian Crohem.

Este necesar a reaminti ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a permis stabilirea unor schimburi interculturale europene foarte solide si durabile, bazate pe cunoasterea valorilor culturale, a traditiilor si manifestarilor artistice consacrate sau contemporane ale fiecarei tari.

Federatia Romana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, precum si orasul Tergnier doresc a continua evenimentele legate de programul UNESCO “ ODISEEA” , organizand in fiecare an “ Zilele Odiseea ale Asociatiilor,Centrelor si Cluburilor UNESCO “

 

Teme si organizarea primei etape ,pentru anul 2010:

“Metamorfoze” :

  1. Reuniuni asupra identitatii europene,Tergnier, 2010
  2. Identitatea culturala a femeii europene si muzeele.

Incheiat la Tergnier, 24 aprilie,2010

 

Pentru Federatia Romana a Asociatiilor,Centrelor Pentru orasul Tergnier,

Si Cluburilor pentru UNESCO, Christian Crohem

Daniela Popescu Primar

Presedinte

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.