ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

  Al 8-lea Congres al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO (FMACU) s-a desfăşuratla Ha Noiin perioada 17-22 august 2011, având in prim plan aniversarea a treizeci de ani de la crearea organizaţiei. In anul 1981, când s-a înfiinţat FMACU bucuria a fost imensa pentru organizaţiile fondatoare, care au putut spune pe […]

 

Al 8-lea Congres al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO (FMACU) s-a desfăşuratla Ha Noiin perioada 17-22 august 2011, având in prim plan aniversarea a treizeci de ani de la crearea organizaţiei. In anul 1981, când s-a înfiinţat FMACU bucuria a fost imensa pentru organizaţiile fondatoare, care au putut spune pe drept cuvânt ca sunt mandre sa poarte numele UNESCO in titulatura organizaţiei abia infiintate.

La trei decenii de activitate cei care slujesc acest organism internaţional in toate colturile lumii sunt conştienţi de faptul ca poarta o responsabilitate majora in construirea si menţinere „păcii in minţile oamenilor”

Federaţia Romana a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO s-a prezentat la aceasta sărbătoare cu un mănunchi de acţiuni, pe care le-a organizat de-a lungul timpului sub egida organismului mondial, programul Tineretul si Muzeele – Metamorfoze, făcând parte inca din anul 2009 din Planul de Acţiune al Federaţiei Mondiale. De asemenea, Centrul pentru UNESCO Cygnus a pregătit un CD cu istoricul Federaţiei Mondiale, prezentând pe rând toate Federaţiile regionale si aducând in prim plan Federaţia Romana cu toate organizaţiile sale.

Satisfacţia de a participa la un asemenea eveniment mondial a fost si mai mare, când la alegerile de anul acesta dela HaNoipreşedinta Federaţiei Romane, doamna dr. Daniela Popescu a fost realeasa ca membru pentru Europa si America de Nord in Consiliul Executiv al Federaţiei Mondiale.

 

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.