ALUMNUS Club pentru UNESCO
ALUMNUS Club pentru UNESCO
Urmăreşte-ne pe Facebook
RomânăEnglishEspañolFrançaisРусскийالعربية中文(简体)
by Transposh - translation plugin for wordpress

FUTUR FOLK – COSTUME ROYAL este un proiect inițiat de Alumnus Club Pentru UNESCO – România, în colaborare cu artistaCarmen Emanuela Popa si organizat cu sprijinul Comisiilor Naționale pentru UNESCO din Franta si Romania, alaturi demunicipalitatiile din Paris si Bucuresti. Expozitia va cuprinde un total de 30 de lucrări de modă conceptuală semnate de designerul […]

FUTUR FOLK - COSTUM ROYAL este un proiect inițiat de Alumnus Club Pentru UNESCO – România, în colaborare cu artistaCarmen Emanuela Popa si organizat cu sprijinul Comisiilor Naționale pentru UNESCO din Franta si Romania, alaturi demunicipalitatiile din Paris si Bucuresti.

Expozitia va cuprinde un total de 30 de lucrări de modă conceptuală semnate de designerul român și va fi organizată la Primăria Arondismentului 1 din Paris, Plasati du Louvre 4, în perioada 2 – 10 octombrie 2019, cu deschidere oficială pe 2 octombrie, la 15:00.

Întregul proiect va fi prezentat pe o instalație a artistului Cristian Todie, o schemă compozitionala de tip esafodaj. Artistul combină arta și geometria și creează noi forme de reprezentare a conceptelor non-figurative.

Ideea centrala a proiectului Folk Viitorul. Costume Royal se referă la extinderea conceptului original viitor popular care a capatat o dimensiune internațională prin interpretarea costumului tradițional al diferitelor culturi, prin design contemporan, fiind itinerata in tara (Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Genpact Bucuresti, Ploiesti, Slobozia) si in strainatate (Beijing, Hefei - China). Conceptul actual se referă la o selecție inspirată din costumul regal francez din secolul al XVIII-lea, într-un tandem stilistic cu simbolismul grafic găsit în costumele populare românești si ale minoritatiilor nationale din tara. Taftale cu volume augmentate vor reinnoi aceast segment de istorie a Franței, care rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație pentru designul contemporan. Retorica dinamică a obiectelor vestimentare cu accente echipament sportiv va reliefa aspectul unui stil neo-romantic.

Tandemul vizual propus de designerul Carmen Emanuela Popa omogenizând cele două lumi, FRANTA si România, este o explozie stilistică folosind tehnici noi de artă contemporană, juxtapunerea elementelor simbolice ale culturilor aparent antitetice, pornind de la linia originală a costumului popular și așezate pe un suport nou vizual cu accente urbane. Materialitatile de tipHigh Tech compun o reverberație stilistică neinvazivă care migrează spre teritorii favorabile într-un dialog multicultural de descoperire și recunoastere reciproca.

Cooperarea cu UNESCO se bazează pe principii comune ale abordării teoretice a problematicilor sociale general umane, în special cele ale femeilor în contextul modernității.

 

CE ESTE ALUMNUS ?

Alumnus Club for UNESCO is an organization created in the year 2000, that gathers for more than a decade and a half members from 10 countries.
Alumnus Club for UNESCO is part of the Romanian federation of UNESCO Associations, Centers and Clubs, and implicitly of the World and European Federations for UNESCO. The club is formed mainly by young students, and its aim is to offer its members the opportunity to get involved in projects aimed at developing their experience in the selected field of study.
Through its UNESCO affiliation, the Alumnus Club has access to an important network of information regarding the activities developed in domains such as education, science, culture and communication.
The main purpose of the organization is that of training young people in a multicultural manner, through projects that aim at involving them in activities that encourage their personal initiative and experience gaining.
In 15 years of activity, Alumnus Club for UNESCO has offered its members and the participants in its events the occasion to engage in educational, scientific, cultural and communication projects.
Below, you may find a non exhaustive list of annual events: Metamorphoses, Youth and Museums, Art and Civilization in Monastic Spaces, Magellan and the new project developed under the auspices of the Alliance of Civilizations: Bucharest retrieved, the concerts of the National Chamber Choir Madrigal.

ALUMNUS Club pentru UNESCO a fost fondat in anul 2000 si este format din tineri de pe cuprinsul a 10 tari. Clubul doreste sa ofere membrilor sai oportunitati de a se implica in proiecte educationale, stiintifice, culturale si de comunicare. Alumnus Club pentru UNESCO isi propune sa ii pregateasca pe tineri intr-un spirit multicultural si sa ii implice in activitati ce le vin in ajutorul dezvoltarii personale si profesionale.